Detaljer og muligheter

Når du skal velge benkeplater fra oss er det flere detaljer og løsninger man må ta stilling til. Under finner du oversikt over dine muligheter ved kjøpt av våre benkeplater.

Kjøp av benkeplater i granitt, lundhs, silestone eller dekton er en stor investering og innebærer et viktig valg man skal ta i kjøkkenprosessen.
Det er derfor viktig å kjenne til hvilke muligheter man har og hvilke løsninger man må ta stilling til.

Vask.
De fleste løsninger innebærer en vask som felles inn i benkeplaten på en eller annen måte. Selve vasken kan velges fra mange forskjellige leverandører som Blanco, Intra, Franke, m.fler. Alle disse produsentene har vasker for forskjellige monteringsløsninger:

Nedfelt
Dette er den enkleste og rimeligste måten og montere vasken på. Det finnes flere modeller med minimale flenser, som gir et tøft utseende, men man vil alltid ha en kant som ligger oppå benkeplatene.

ILLUSTRASJON

Planlimt
Ved planliming freses et spor i benkeplaten som vasken legges ned i. Kanten på vasken vil da være i samme høyde som benkeplaten, og man får en jevn, hygienisk overgang fra benkeplate til vask.

ILLUSTRASJON

Underlimt
Ved underliming lages et hull i benkeplate som poleres invending, hvor vasken deretter limes på undersiden av benkeplaten. En klassisk og stilren løsning:

ILLUSTRASJON

Underfrest
Underfrest minner om vanlig underlimt. Forskjellen er at vasken freses opp ca 15mm i benkeplaten, slik at man får en tynnere synlig kant innvendig i vaskehullet. Dette kan kun velges på 30mm tykke benkeplater.

ILLUSTRASJON

Sømløs
Sømløs løsning brukes på vasker fra Silestone og i granitt som er i samme materialet som benkeplaten. Vasken freses opp og gjæres inn i benkeplaten. Man får en løsning som ser ut som benkeplate og vask går i et stykke.

ILLUSTRASJON

Avrenningsbrett og rillefelt
Ved underlimte vasker er det også mulig å få laget avrenningsbrett og rillefelt i steinen. Dette gir en funksjonell og eksklusiv løsning på dine benkeplater.

BILDE

Koketopp
De fleste kjøkkenløsninger innebærer også en  koketopp som skal skjæres ut i benkeplaten. Dette kan gjøres på 2 forskjellige måter. Det er viktig å velge riktig modell til din ønsket løsning.

Nedfelt:
Dette er «standard» løsning hvor koketoppen ligger oppå benkeplaten.

ILLUSTRASJON

Planlimt:
Ved planliming freses et spor i benkeplaten som koketoppen monteres ned i. Man får en helt jevn overgang fra benkeplate til koketopp. Hygienisk og stillig!

ILLUSTRASJON

 

 

Andre løsninger:

El-kontakt:
Flere og flere ønsker uttak for strøm felt inn i benkeplaten. I dag finnes det mange forskjellige produsenter og løsninger for dette. Runde, avlange og kvadratiske el-kontakter kan felles inn i benkeplaten. Enten som nedfelt eller som planlimt løsning. Disse løsningen kan passe spesielt godt på øyplater.

Sprutekant og bakplater
For å få en ren og smussfri overgang mellom plate og vegg kan man velge sprutekant eller hel bakplate i samme material som benkeplaten.
Gir et helhetlig uttrykk på ditt kjøkken, som samtidig forenkler renholdet betraktlig