fbpx
Scan Granitt logo

Mirabelle er Ørjan Johannessens gastronomiske hjertebarn. I hans matsal,
i 3. etasje på Beckerwyc House, har du muligheten til å observere han og hans team av kokker og servitører, jobbe rundt deres åpne kjøkken i restauranten.
Scan Granitt har levert stein fra Neolith til alle spisebord, serveringsstasjoner og peis i restauranten og til kurskjøkkenen, baren og bad. Resultatet vil ta pusten fra deg.

Ørjan Johannessen er gullvinner i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d ´Or, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene når han velger produkter til den nye restauranten sin Mirabelle. Vi tok turen ut i havgapet og ble frelst av øyas vakre natur, matopplevelsen og den vakre restauranten. Se filmen og les intervjuet med mesterkokken fra Bekkjarvik som praktiserer det han selv så vakkert kaller Island Gastronomy.

Fortell om oppveksten din Ørjan

– Oppveksten min er her i Bekkjarvik, ute i havgapet. Vi er oppvokst på Bekkjarvik Gjestgiveri som er vårt familiehotell. Mine foreldre er kokker begge to. Vi var på kjøkkenet hver eneste dag. Så alt jeg kan i verden handler om det å lage mat og det å drive hotell.

Hvordan ble det til at du deltok i Bocuse d´Or?
– Veien min til Bocuse d´Or begynte kanskje når jeg var 17-18 år. Da var jeg med på min første konkurranse som kokkelærling og vant den første konkurransen jeg noen gang gjorde. Det var en nerve som traff meg veldig. Så har man på en måte bygd stein på stein, konkurranse på

konkurranse helt til man nådde målet om å representere sitt eget land i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Hvordan er det å delta i Bocuse d´Or?
– Det er mye følelser, mye nerver. Det handler om å skape et team som tror på deg og som jobber sammen med deg. Det er jo utrolig gøy, samtidig som det er utrolig nervepirrende.

Og hva ble resultatet?
– Resultatet i 2015 ble gullmedalje i Bocuse d´Or. Som kom etter 10.000 timers trening. Det klarte vi til slutt.

Fortell om det nye hotellet og visjonene dine med restauranten din
– Hotellet som vi nå har bygd ferdig heter Beckerwyc house. Som er vårt moderne hotell i vår hotellfamilie. Man bygger opp et team for å nå spesielle mål. Om det er Michelinstjerner eller om det er World´s 50th best eller andre annerkjennelser, det er jo det vi jobber mot.
Restaurantkjøkkenet vårt er designet som er kokketeater. Gjestene sitter på en måte i kjøkkenet vårt og spiser et langt måltid som handler om vår øy og våre råvarer. Da er det viktig for oss at kjøkkenet vårt er elegant og strøkent med ovner som er moderne, benkeplater som er vedlikeholdsfrie, tåler alt og som er fantastiske å se på. Sånn at gjestene får den beste opplevelsen utifra vår visjon og lidenskap. 

Ørjan Johannessen legger ikke skjul på at han sikter høyt mot stjernene i sin nye restaurant. Da er det hele totalopplevelsen som spiller inn. Han har valgt Colorado Dunes fra Neolith sortimentet vårt på alle overflater i restauranten sin.

Ørjan Johannessen har sin egen rogn – hentet opp like utenfor restaurantkjøkkenet. Mer autentisk blir det vel ikke.

Peisen i restauranten er et smykke. Laget i Colorado Dunes fra Neolith sortimentet vårt.

Bordene restauranten er laget av stein rammet inn i en treramme. Laget i Colorado Dunes fra Neolith sortimentet vårt.

Anretningsøya er hjertet i restauranten. Legg merke til de buede detaljene på benkeplaten. Benkeplaten er Colorado Dunes fra Neolith sortimentet vårt.

Servicestasjonene er dekket i den vakre benkeplaten Colorado Dunes. Bruken av samme stein skaper en unik helhet i restauranten.

Scan Granitt har levert steinen Calatorao fra Neolith sortimentet vårt til kurskjøkkenet til Ørjan Johannessen.