fbpx
Scan Granitt logo

Vi tør å påstå av benkeplaten er det viktigste du bør tenke på når du skal ha nytt kjøkken. Neolith sitt sortiment består utelukkende av benkeplater som tåler hverdagens røffe bruk, og har minimale krav til vedlikehold. En benkeplate fra Neolith vil beholde farge, struktur og egenskaper år etter år. Scan Granitt har eksklusivitetsavtale med Neolith for Norge og dette gjør at vi kan tilby et av de beste materialene på markedet for våre kunder.

Hvilket uttrykk ønsker du?

I vårt Neolith sortiment kan du velge mellom 8 forskjellige steintyper. I denne artikkelen trekker vi frem tre benkeplater med lange, markerte årer, vi presenterer Calatorao, Calacatta og Himalaya Crystal. Her får du flater med tydelige, varme årer som arter seg helt unikt på hver flate. På grunn av sin struktur passer disse benkeplatene perfekt på store flater. Disse tre steinplatene passer perfekt til både klassisk- og moderne stil.

 

Himalaya Crystal benkeplate

Himalaya Crystal har tydelige årer som fortjener stor flate for å virkelig få komme til sin rett.

Et maskulint uttrykk

Calatorao har et maskulint uttrykk som passer på det moderne kjøkken, og strammer opp omgivelsene. Med sine vakre, lange årer kommer Calatorao ekstra godt frem der den får vist frem den vakre strukturen i steinen.

Calatorao benkeplate close up
Calatorao benkeplate til kjøkken

Med sine vakre, lange årer passer Calatorao på store flater som virkelig får frem strukturen i steinen.
Foto: Neolith

Linda Steen fra Scanario Interiørarkitekter forteller om hvor du kan bruke stein.

Noe behagelig å hvile øyet på

Calcatta  er inspirert av marmor fra Italia og er et vakkert og klassisk materiale. Med store, markerte årer passer denne steinen ekstra godt på store flater, som heldekkende øy eller benkeplater med bakplater, hvor årene kan strekke seg ut. Grå årer med et hint av gull dekker en lys hvit bakgrunn og tilfører lys og liv til rommet.


Himalaya Crystal er også et fantastisk valg der du får et tydeligere og varmere uttrykk på steinen med grå bakgrunn og årer i gull. Denne steinen passer også ekstra godt på store overflater hvor årene virkelig får komme til sin rett. Les gjerne om valg og muligheter på våre benkeplater her.

Calacatta benkeplate kjøkkenøy

Calacatta har et behagelig, rolig uttrykk med sine grå årer med hint av gull.

Himalaya Crystal benkeplate

Himalaya Crystal har tydelige årer som fortjener stor flate for å virkelig få komme til sin rett. Foto: Neolith

Hva er Neolith?

Neolith er ny og revolusjonerende måte å produsere stein på. Neolith er sintret stein, som er produsert for å tåle krevende bruk. Neolith er en pioner innen sintrert steinindustri.

Neolith er et høyteknologisk materiale som kombinerer innovasjon med det beste av design. «Sintered Stone» benytter en ny teknologi som gjør det mulig å produsere benkeplater av veldig høy kvalitet fra 100% naturlige elementer. Ingen bindemidler blir brukt. Produktet har alle de beste egenskapene tilgjengelig i en benkeplate. 

Materialet er vedlikeholdsfritt, hygienisk, varmetolerant, ripebestandig, Uv-tolerant, produsert fra naturlige og resirkulerte materialer. Dette er produktet som kombinerer alle egenskapene man ønsker i en benkeplate.  

Himalaya Crystal benkeplate

Fordelene med Neolith

 

 • Vedlikeholdsfritt
  Neolith benkeplater har minimale krav til vedlikehold og er samtidig enkle å holde rene. En Neolith benkeplate vil beholde farge, struktur og egenskaper i år etter år.
 • Ripe- og flekkbestandige
  Neolith benkeplater er en ekstremt hard og kompakt steintype som gjør at overflaten har stor motstandsdyktighet mot riper og flekker. Kaffe, olje, vin og sitrus vil ikke skade eller sette merker i benkeplaten.
 • Støtbestandig
  Neolith benkeplater har stor motstandsyktighet mot støt og skader. Skulle du være uheldig å få skade i din benkeplate dekkes dette av vår 5 års uhellgaranti.
 • UV-bestandig
  Neolith benkeplater tåler UV og kan like gjerne brukes som utekjøkken, fasade eller
  andre utendørs-produkter.
 • Tåler høy varme
  En benkeplate fra Neolith
  tåler temperaturer opp til 300ºC som gjør at alle kjeler, stekepanner etc til bruk i normal matlaging kan settes direkte på benkeplaten uten å få skade.

neolith

F.A.Q

Hva er Neolith?

Neolith er ny og revolusjonerende måte å produsere stein på. Neolith er sintret stein, som er produsert for å tåle krevende bruk. Neolith er en pioner innen sintrert steinindustri.

Neolith er et høyteknologisk materiale som kombinerer innovasjon med det beste av design. «Sintered Stone» benytter en ny teknologi som gjør det mulig å produsere benkeplater av veldig høy kvalitet fra 100% naturlige elementer. Ingen bindemidler blir brukt. Produktet har alle de beste egenskapene tilgjengelig i en benkeplate. 

Materialet er vedlikeholdsfritt, hygienisk, varmetolerant, ripebestandig, Uv-tolerant, produsert fra naturlige og resirkulerte materialer. Dette er produktet som kombinerer alle egenskapene man ønsker i en benkeplate.  

Hvordan er Neolith produsert?

Sinteringsprosessen TheSize er utviklet for å produsere Neolith. Der stein som fra naturens side lages over en periode på tusenvis av år, lages Neolith på samme måte, men på bare få timer. Det vil si at råvarene blir utsatt for svært høyt trykk og høye temperaturer. Kombinasjonen av råvarene blir gjennom en presse påført trykk på opptil 400 bar.

I neste fase plasseres plataene i en ovn der de blir utsatt for temperaturer på over 1200ºC.
Denne prosessen produserer en ultrakompakt og dekorativ overflate på steinen.

Hvilke tykkelser er Neolith tilgjengelig i?

Tykkelsene er en av de viktigeste egenskapene til Neolith. Dette er den eneste leverandøren som tilbyr steinplater i fire forskjellige tykkelser. Tykkelsen varierer fra 3 til 20 mm. Hvilket tykkelse du bør velge kommer ann på tiltenkt bruk. 3 mm er vanlig å bruke på for eksempel innvendig flislegging eller på møbler. 6 mm er vanlig å bruke på gulv og utvendige fasader. 12 og 20 mm er tiltenkt mer krevende bruk som for eksempel til en benkeplate på kjøkken.

Hvilke overflater er Neolith tilgjengelig i?

Neolith er tilgjengelig i forskjellige finisher som bare tilfører enda større verdi til designet overflatene er produsert i. Designet blir helt unikt i de forskjellige overflatene fra grov struktur til skinnnende polerte overflater.

Satin: En helt matt finish. Svært motstandsdyktig og ideel for kommersiell bruk.

Silk: En matt finisk med et lett lag emalje for subtil glans og behagelig berøring. En overflate som det er enkelt å rengjøre.

Riverwashed: En finish med robust tekstur og høy reliff for overflater som fremkaller gode følelser når en kjenner på den.

Natural Honed: En finslipt tekstur som er typisk for natursteiner, glatt, myk, glansfri og helt matt.

Décor Polished: Décor Polished tilbyr en perfekt, lineær refleksjon av Classtone Collection fargen som gir dybde og elegance.

Nanotech Polished: Med et høyt glansnivå gir Nanotech Polishe Colorfeel Collection et sofisikert uttrykk.

Hvor kan man bruke Neolith?

På grunn av sine fantastiske kvaliteter er Neolith ideel for alle bruksområder. Benkeplater, gulv, vegger, fasader, flis og på møbler. Den eneste grensen er fantasien din.

Hvilken vedlikehold trenger en Neolith benkeplate?

Neolith sine benkeplater krever minimalt med vedlikehold, men det avhenger av hvilken finish du velger. Hvis benkeplater er i Silk, Satin eller Riverwashed finish, anbefaler vi at du sjekker rengjørings- og vedlikeholdsveiledningen.

Hvis benkeplaten er i Polished finish anbefaler vi at du sjekker rengjørings- og vedlikeholdsveiledningen for polerte overflater

Er Neolith ripebestandig?

Ja. Neolith er laget av naturlige materialer og produseres ved svært høye temperaturer og trykk som gjør den svært ripe- og støtbestandig. Om uhellet alikevel skulle være ute, har Scan Granitt en unik 5-års uhellsgaranti.

Kvalitet i høysetet

I Scan Granitt har vi 25-års kvalitetsgaranti og 5- års uhellsgaranti på våre benkeplater, der er vi helt unike. Vi kan gi disse garantiene fordi vi vet at steinen vi leverer er av høy kvalitet og at stein og håndverket blir kvalitetssikret hos oss før vi fullfører en leveranse. Vi tilbyr oppmåling til våre kunder, slik at vi er helt sikre på at steinen passer perfekt til sitt bruksområde.