fbpx
Scan Granitt logo

Bianco Carrara fra Neolith sortimentet vårt har virkelig fått hedersplassen på kjøkkenet til Benedikte og Martin.

Benedikte Pedersen og Martin Varhaug tok på seg livets prosjekt. Totalrenovering av en klassisk jugendvilla fra 1915 i en av Stavangers best bevarte bydeler. Og jobben tok de på alvor. Gamle detaljer på dører er hentet frem av møbelsnekkere, vinduer er ført tilbake til sin opprinnelige stil og resultatet tar pusten fra deg.

Benedikte står bak Stavanger Interiørdesign, og har virkelig øyet som trenges for de små detaljene som kreves i et slikt prosjekt.

Vi tok praten med paret bak den suksessfulle renoveringen og vi synes det er veldig flott å se vår vakre Bianco Carrara fra Neolith sortimentet få hedersplassen på kjøkkenet.

Kjøkkentransformasjon. Benedikte og Martin har tilbakeført stilen i Jugendvillaen fra 1915 og har kun valgt kvalitetsprodukter.

Følg gjerne @bellas_interior for se bilder og film fra hele prosessen og hele huset.

It´s all about the details. Dette er en av Benedikte og Martins kunstfavoritter –
– veldig stas at motivet originalt ble malt av @snikarts i Stavanger under NuArt festivalen.

Hvordan var prosessen med huset fra dere kjøpte og hva var visjonen deres med renoveringen?

Vi har kjøpt en klassisk jugendvilla fra 1915, som er tegnet av den anerkjente arkitekten Lars Storhaug. På 80 tallet ble mye av de originale detaljene fjernet. Når vi overtok huset startet vi en omfattende renovering for å få tilbakeført så mye som mulig. Innvendig har vi revet alt ned til tømmerveggene og bjelkelaget. Hovedbæringen mellom kjøkken og stue er fjernet – for å skape en sosial og åpen løsning.

Vi har valgt kvalitetsprodukter i alle ledd og spesiallaget listverk som er kopier av det originale, restaurerte dører osv.

Hva var det viktigste for dere når dere skulle velge stein til kjøkkenet?

Det viktigste for oss var å velge en klassisk stein som harmonerer med den herskapelige stilen og resten av de arkitektoniske detaljene i huset. Vi ville ha en stein som tåler mye, da vi har mye besøk og liker å stelle i stand både fest og større middager. Derfor var det helt sentralt at steinen tåler så mye. Jeg elsker å bake, lage pasta og bruker kjøkkenet mye og vi ønsket oss en carrera stein som skaper den klassiske looken. Kjøkkenøyen er heldekket med stein og gir et veldig eksklusivt ytrykk. I tillegg ønsket vi stein i vasken.

Hva er viktig for dere når dere skal innrede et hjem?

Its all about the details. Vi er veldig opptatt av de små detaljene og den gjennomgående helheten. Vi ønsker å skape noe unikt. I tillegg er det viktig for oss å ha et sosialt hjem – hvor alle våre venner og familie føler seg velkommen.

 

Hva gjorde at dere valgte Bianco Carrara fra Neolith sortimentet vårt?

Det klassiske utrykket og at den er så praktisk var helt klart avgjørende for at vi valgte akkurat den steinen. Vi trenger ikke å være «redd» for bruksmerker, men samtidig er den nydelig å se på og blir et smykke i rommet.

Godt med gamle bilder av huset når paret tar på seg oppgaven med å føre det tilbake til sin orginale stand. Bildet er hentet fra Benediktes instagramkonto @bellas_interior

Benedikte i oppstarten av prosjektet. Foto: @bellas_interior

Hele huset har en gjennomført og klassisk stil. Foto: @bellas_interior

– Jeg elsker å bake, lage pasta og bruker kjøkkenet mye og vi ønsket oss en Carrera stein som skaper den klassiske looken. Kjøkkenøyen er heldekket med stein og gir et veldig eksklusivt ytrykk. I tillegg ønsket vi stein i vasken. Benedikte Pedersen.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Med den vakre Bianco Carrara steinen fra Neolith sortimentet vårt ble kjøkkenet komplett.

Benedikte og Martin valgte sømløs vask i samme stein som benkeplaten.

Bianco Carrara fra Neolith sortimentet vårt har fått hedersplassen på kjøkkenet.

Planlimt koketopp gir en sømløs opplevelse av øya.