fbpx
Scan Granitt logo

Hvordan velge riktig benkeplate? Har du noen gang tenkt over hvor viktig designvalg en benkeplate er? Og hvor viktig den er i hverdagen – da først og fremst for å unngå unødvendige irritasjoner? Valget av benkeplat er viktig, både med tanke på hva den er laget av og hvordan den ser ut.

Velg en benkeplate som krever lite eller ingen vedlikehold
Flere undersøkelser viser at nordmenn har et sterkt ønske om mer tid i hverdagen. Da er det viktig å velge materialer som er mest mulig vedlikeholdsfrie.

Før du skal velge benkeplate, bør du tenke over hvordan du bruker kjøkkenet. Er dere en stor famile med barn som bruker overflaten flittig? Er du en ivrig hobbykokk, eller liker du kanskje å bake?

Da er det en stor fordel om benkeplaten har disse egenskapene:

  • Minimalt behov for vedlikehold
  • Høy motstandsdyktighet mot støt og skader. Men husk; dersom du eller noen av dine familemedlemmer være uheldig og skade benkeplaten, har vi 5 års uhellgaranti. Der er vi unike!
  • Høy motstandsdyktighet mot riper og flekker. Kaffe, olje, vin og sitrus kan sette merker på noen typer benkeplater, som kan være vanskelig å fjerne.
  • Høy motstandsdyktighet mot varme. Velg benkeplater som tåler høye temperaturer. Da vil du kunne sette kjeler, stekepanner ect. til bruk i normal matlaging rette på benkeplaten uten at denne tar skade av det.
velge benkeplate - neolith

Om du for eksempel velger benkeplate fra Neolith, får du benkeplater som innfrir alt dette og mer til.

Linda Steen fra Scanario Interiørarkitekter mener den største fordelen med stein er varigheten og at den tåler så mye.

Hvilken stil ønsker du på benkeplaten din?

Det andre du bør tenke på når du skal velge benkeplate er hvilken stil og uttrykk du ønsker.

Det kan være lurt å se prøver av kjøkkenfrontene og benkeplatene opp mot hverandre, for å være sikker på at det harmonerer. Benkeplater er en relativt stor investering, som krever en grundig vurdering på lik linje med andre store elementer på et kjøkken. Vil du ha en benkeplate med et klassisk eller moderne uttrykk? Lys eller mørk farge? Marmor eller betong look? Det finnes veldig mye å velge mellom – vi har over 130 ulike typer benkeplater i vårt sortiment. Ta deg god tid til å vurdere flere ulike typer benkeplater og finn din favoritt. La deg gjerne inspirere av vårt inspirasjonsgalleri 

Kanskje har forhandleren akkurat din drømme-benkeplate i utstilling? Sjekk vårt forhandlerkart her. Ellers finnes det alltid vareprøver å låne med seg.

 

Interiørarkitekt Benedicte Benjaminsen jobber for Hamran og her forteller hun om sine benkeplate favoritter.

I det vakre sortimentet til Lundhs Real Stone finner du fire stilretninger – Lundhs Antique, Lundhs Blue, Lundhs Emerald og Lundhs Royal. Det som er fantastisk med disse steinene er at de passer like godt til moderne kjøkken som til et klassisk kjøkken. Og, uttrykket er tidløst og vakkert.

VÅRE LUNDHS REAL STONE BENKEPLATER

Design og muligheter

Vi skreddersyr benkeplater etter kundens ønske, og det finnes en hel rekke ulike muligheter for utforming av dine benkeplater.

Det finnes mange ulike muligheter for ditt kjøkken. Du kan lese mer om våre muligheter her. Her kan du blant annet lese om ulike kantprofiler, og ulike løsninger for vask og kokteopp.

En halvbuet kant gir et mykere uttrykk – passer det på ditt kjøkken?

Løsninger for montering av vask og koketopp er viktig. Ønsker du en helt slett overflate, eller ønsker du noen mer synlige detaljer?
Begge foto: 
Lundhs / Morten Rakke