fbpx
Scan Granitt logo
Huset med sin størrelse ruver over jordene, men med sin tidløse fasade glir det vakkert inn i omgivelsene på historiske Lindhjem Gård.

Vi har tatt en real stein- og trendprat med et knippe mennesker vi ser på som innovative innen interiørtrender. Her er andre del av spalten. Kristin og Borgar har akkurat flyttet inn i sitt nye hus i Larvik, er tobarnsforeldre og har mange spennende jern i ilden. Kristin jobber som interiødesigner og er utdannet PR-rådgiver. Borgar er ingeniør som jobber som entreprenør. En bra duo med andre ord!

Her ser man steinen Kristin og Borgar har valgt til vaskerommet oppe og trapp og peis på biblioteket. Steinen heter Bianco Siena og er en vakker marmor fra Brasil. Marmor er svært slitesterkt og tåler høy varme. Derfor er denne et ypperlig valg til trapp og peis. 

Første etasje er nesten ferdig i det store huset, men de siste detaljene er enda ikke på plass. Som peisen og marmortrappen i biblioteket. Husets hjerte. Og det store vaskerommet i andre etasje.

Hva var det viktigste for dere når dere valgte stein til biblioteket deres?

Utvalget! Det var å finne ekte naturstein som harmonerer med interiøret og fargene jeg hadde plukket ut og ikke nødvendigvis den steinen det selges mest av.

Hva gjorde at dere valgte steinen dere endte opp med?

Jeg plukket først ut fargen på marmoren som harmonerte med interiøret og fargene jeg allerede hadde plukket ut. Deretter fikk jeg håndplukke den delen av marmoren som jeg likte best. Hver stein har unikt mønster. Marmoren jeg falt for har dype mørkegrønne årer som vil stå godt til veggfargen 20162 Mellow fra Jotun Lady, og det mørkebrune fiskebeinsgulvet.

 

It´s all in the details…
Vi har en anelse om at Kristin velger bøker til biblioteket ut fra omslaget
– ikke innholdet…

Hvis dere skal se inn i interiørkulen deres – hvilke trender tror dere er kommet for å bli, og hva ser dere fremover?

– Naturlige elementer og det klassiske viser seg at holder seg – fint år etter år. Fiskebeinsgulv og marmor har hatt sine storhetsperioder og det er tider hvor den har vært mindre aktuell, men så kommer det tilbake. Det ser ut til at vi vil fortsette i retningen med å blande inn naturlige elementer i hjemmet. Rotting, ull, naturstein, herdet tregulv og en del vintage og gjenbruk av kvalitetsmøbler.

Innredningen er fra Sigdal i fargen Minty Breeze som passer perfekt til benkeplaten vår Bianco Siena. Veggfargen er Jotun sin Blek Sand.

Hvordan har du opplevd prosessen med
Scan Granitt som leverandør?

Veldig profesjonelt! Det gir en eksklusiv følelse å kunne plukke ut akkurat den steinen man leter etter, og i tillegg få velge mønsteret i steinen. Vi har også samarbeidet godt om å finne en teknisk og estetisk løsning på trapp med buede trinn og ikke minst hvordan vi løser designet på rammen rundt peisen.

 

– For oss betydde det mye at Scan Granitt har så stort sortiment, og at de er så kunnskapsrike. De vet hvilken stein som kan brukes til hva, og er utrolig dyktige i faget. Servicen er unik.

–  Kristin og Borgar

Følg Kristin og Borgar på Instagram! @studiolindhjem