fbpx
Scan Granitt logo

stor kampanje 13. mars – 5. april:

25% RABATT
PÅ ALLE NEOLITH BENKEPLATER

Stor kampanje hos utvalgte forhandlere!

Nå får du hele 25% på våre Neolith benkeplater hos utvalgte forhandlere. Kampanjen går fra 13. mars – 5. april 2023.

Oversikten over forhandlere som er med på kampanjen finner du her:

Suksessfull renovering av klassisk jugendvilla

Suksessfull renovering av klassisk jugendvilla

Bianco Carrara fra Neolith sortimentet vårt har virkelig fått hedersplassen på kjøkkenet til Benedikte og Martin.Benedikte Pedersen og Martin Varhaug tok på seg livets prosjekt. Totalrenovering av en klassisk jugendvilla fra 1915 i en av Stavangers best bevarte...

les mer
Skuespiller og hobbykokk Lasse Vermeli

Skuespiller og hobbykokk Lasse Vermeli

Han har flyttet inn i sin nye enebolig på Ekeberg i Oslo og med sin gjennomførte stil er hele huset blitt en visuell opplevelse. Vi tok en tur, fikk omvisning og en god prat med skuespilleren Lasse Vermeli. Hvem Lasse Vermeli. Skuespiller og produsent.  Lasse Vermeli...

les mer
Island Gastronomy på Bekkjarvik med Ørjan Johannessen

Island Gastronomy på Bekkjarvik med Ørjan Johannessen

Mirabelle er Ørjan Johannessens gastronomiske hjertebarn. I hans matsal,i 3. etasje på Beckerwyc House, har du muligheten til å observere han og hans team av kokker og servitører, jobbe rundt deres åpne kjøkken i restauranten.Scan Granitt har levert stein fra Neolith...

les mer

neolith

Fordeler

Vedlikeholdsfritt

Neolith benkeplater har minimale krav til vedlikehold og er samtidig enkle å holde rene. En benkeplate fra Neolith vil beholde farge, struktur og egenskaper i år etter år.

Ripe- og flekkbestandig

Neolith benkeplater er en ekstremt hard og kompakt steintype som gjør at overflaten har stor motstandsdyktighet mot riper og flekker. Kaffe, olje, vin og sitrus vil ikke skade eller sette merker i benkeplaten.

Støtbestandig

Neolith benkeplater har stor motstandsyktighet mot støt og skader. Skulle du være uheldig å få skade i din benkeplate dekkes dette av vår 5 års uhellgaranti.

UV bestandig

Neolith benkeplater tåler UV og kan like gjerne brukes som utekjøkken, fasade eller
andre utendørs-produkter.

Varmebestandig

Tåler temperaturer opp til 300ºC som gjør at alle kjeler, stekepanner etc til bruk i normal matlaging kan settes direkte på benkeplaten uten å få skade.

neolith

F.A.Q

Hva er Neolith?

Neolith er ny og revolusjonerende måte å produsere stein på. Neolith er sintret stein, som er produsert for å tåle krevende bruk. Neolith er en pioner innen sintrert steinindustri.

Neolith er et høyteknologisk materiale som kombinerer innovasjon med det beste av design. «Sintered Stone» benytter en ny teknologi som gjør det mulig å produsere benkeplater av veldig høy kvalitet fra 100% naturlige elementer. Ingen bindemidler blir brukt. Produktet har alle de beste egenskapene tilgjengelig i en benkeplate. 

Materialet er vedlikeholdsfritt, hygienisk, varmetolerant, ripebestandig, Uv-tolerant, produsert fra naturlige og resirkulerte materialer. Dette er produktet som kombinerer alle egenskapene man ønsker i en benkeplate.  

Hvordan er Neolith produsert?

Sinteringsprosessen TheSize er utviklet for å produsere Neolith. Der stein som fra naturens side lages over en periode på tusenvis av år, lages Neolith på samme måte, men på bare få timer. Det vil si at råvarene blir utsatt for svært høyt trykk og høye temperaturer. Kombinasjonen av råvarene blir gjennom en presse påført trykk på opptil 400 bar.

I neste fase plasseres plataene i en ovn der de blir utsatt for temperaturer på over 1200ºC.
Denne prosessen produserer en ultrakompakt og dekorativ overflate på steinen.

Hvilke tykkelser er Neolith tilgjengelig i?

Tykkelsene er en av de viktigeste egenskapene til Neolith. Dette er den eneste leverandøren som tilbyr steinplater i fire forskjellige tykkelser. Tykkelsen varierer fra 3 til 20 mm. Hvilket tykkelse du bør velge kommer ann på tiltenkt bruk. 3 mm er vanlig å bruke på for eksempel innvendig flislegging eller på møbler. 6 mm er vanlig å bruke på gulv og utvendige fasader. 12 og 20 mm er tiltenkt mer krevende bruk som for eksempel til en benkeplate på kjøkken.

Hvilke overflater er Neolith tilgjengelig i?

Neolith er tilgjengelig i forskjellige finisher som bare tilfører enda større verdi til designet overflatene er produsert i. Designet blir helt unikt i de forskjellige overflatene fra grov struktur til skinnnende polerte overflater.

Satin: En helt matt finish. Svært motstandsdyktig og ideel for kommersiell bruk.

Silk: En matt finisk med et lett lag emalje for subtil glans og behagelig berøring. En overflate som det er enkelt å rengjøre.

Riverwashed: En finish med robust tekstur og høy reliff for overflater som fremkaller gode følelser når en kjenner på den.

Natural Honed: En finslipt tekstur som er typisk for natursteiner, glatt, myk, glansfri og helt matt.

Décor Polished: Décor Polished tilbyr en perfekt, lineær refleksjon av Classtone Collection fargen som gir dybde og elegance.

Nanotech Polished: Med et høyt glansnivå gir Nanotech Polishe Colorfeel Collection et sofisikert uttrykk.

Hvor kan man bruke Neolith?

På grunn av sine fantastiske kvaliteter er Neolith ideel for alle bruksområder. Benkeplater, gulv, vegger, fasader, flis og på møbler. Den eneste grensen er fantasien din.

Hvilken vedlikehold trenger en Neolith benkeplate?

Neolith sine benkeplater krever minimalt med vedlikehold, men det avhenger av hvilken finish du velger. Hvis benkeplater er i Silk, Satin eller Riverwashed finish, anbefaler vi at du sjekker rengjørings- og vedlikeholdsveiledningen.

Hvis benkeplaten er i Polished finish anbefaler vi at du sjekker rengjørings- og vedlikeholdsveiledningen for polerte overflater

Er Neolith ripebestandig?

Ja. Neolith er laget av naturlige materialer og produseres ved svært høye temperaturer og trykk som gjør den svært ripe- og støtbestandig. Om uhellet alikevel skulle være ute, har Scan Granitt en unik 5-års uhellsgaranti.

Vil du vite mer?