fbpx
Scan Granitt logo
Det er en sånn vårdag med ekstra mye folk ute i gata. Det er nesten som om de gjør noe ulovlig der de går med jakken under armen. Det er en sånn fin, solfylt dag vi besøker Anniken Jørgensen på St. hanshaugen i Oslo. 

Hun ønsker oss velkommen inn i sin vakre leilighet på 90 kvm som hun deler med kjæresten sin. Kjøkkenet er selve hjertet i leiligheten. Det er lyst, luftig og elegant. Kjøkkenet er fra Oslo Studio, og benkeplaten levert av oss i Scan Granitt.

Valg av benkeplate
Anniken elsker å lage mat og å være sammen med venner. Kjøkkenet er et bruksrom. Jørgensens svakhet for marmor går igjen i hele leiligheten og det var nettopp dette som var planen for benkeplate til kjøkkenet da hun besøkte oss i våre produksjonslokaler tidligere i vår. Hun trodde hun måtte inngå mange kompromisser. For marmor er sårbart for flekker som for eksempel matlaging, vin og blomster, og hun ville at kjøkkenet skulle brukes mye.

 

Vi lar henne sitere seg selv om valget hun falt på: Calacatta fra Neolith:

– Når vi kjøpte leiligheten var det kjøkken jeg tok en research på først, og benkplater er jo alltids et hav å begi seg utpå. Jeg visste bare at jeg ville ha noe annet enn det jeg gikk for i forrige leilighet hvor jeg hadde klassisk carrara marmor, og kontaktet Scan Granitt da jeg fant mye mye utvalg av natursten. Etter å ha tatt en prat ble vi enige om å teste ut deres eksklusive avtale med Neolith i Norge, og jeg ble solgt i første møte. Jeg har sett på MYE etterligninger av marmor der ute, og det er derfor jeg også alltid har endt opp med ekte sten kontra alle disse forslagene om bedre sten som tåler varme og søl slik marmor ikke gjør. Men ingenting ble på en måte ekte nok. Når jeg dro ut til Scan Granitt første gang å så på all stenen de hadde ble jeg faktisk mildt sagt sjokkert når jeg pekte på en stor stenplate å spurte om hvilken marmor dette var. Det var ikke marmor, men en Neolith plate som likevel er av 100% naturmateriale, og uten noe som helst bindemiddel. 

Det beste av alt? Det tåler absolutt alt. Så, du kan på mange måter si at du får deg marmorplater som tåler alt, og da er vel livet ganske enkelt løst, eller? Det er vedlikeholdsfritt, ripebestandig, tåler uv lys (veldig mye lys inn på kjøkken), tåler varme og ikke nok med det er hver plate unik i mønster, slik som ekte marmor.

Les hele blogginnlegget hennes her.

Neolith Calacatta
Neolith Calacatta
Neolith Calacatta

Neolith Calacatta  har alle egenskapene du kan drømme om i en benkeplate. Den tåler med andre ord hverdagens røffe bruk, som vann, støt, varme og det beste er vel at den er 100% vedlikeholdsfri. Visste du at Scan Granitt har 25-års kvalitetsgaranti, varmegaranti og og 5-års uhellgaranti?

Helhetlig design
Anniken Jørgensen valgte å la benkeplaten gå ned langs kjøkkenøya og i hele sprutsonen på kjøkkenet. Dette skaper et vakkert uttrykk på kjøkkenet.
Hun satte derfor stor pris på detaljen med at vi skjøter steinen ned på sidene og opp på veggen slik at marmorårene strekker seg ut i sin helhet.

Neolith Calacatta

Fra Anniken sin blogg:

– Det villeste med Neolith er også at de faktisk skjøter stenen ned på sidene slik at det ser ut som det er en og samme sten. Dette gjør så og si ingen andre leverandører, så alle som kommer hit tror oppriktig at de ser på ekte marmor plater. Jeg er HELT obsessed. Bare tanken på at jeg har «ekte» marmor, men som tåler alt. Da var jo alle problemer løst. Vi gikk for nedfell på øya, samt på siden av kjøkkenet + sprutvegg. Jeg var litt redd det skulle bli mye, men pga av de brede tegningene synes jeg det ikke ble annet enn skikkelig skikkelig fint!

Takk for oss og nyt det vakre kjøkkenet ditt Anniken!