fbpx
Scan Granitt logo

Vi har sett nærmere på kjøkkentrendene som kommer i 2022 og tatt praten med ekspertene. Vi har pratet om benkeplater, kjøkkenmaterialer og generelt bruken av stein på kjøkkenet. Tilnærmingen til det autentiske, det bærekraftige og ekte har vært tydelig i trendbildet de siste årene, og vi ser det tydeligere enn noen gang.

 

Kjøkkentrender 2022

Det siste året har naturlige materialer og sømløs design preget kjøkkentrendene. Kundene våre er opptatt av at alt skal ha en sammenheng, og lite er overlatt til tilfeldighetene. Det passer oss i Scan Granitt bra, for vi mener at man ikke skal gå på kompromiss med kvalitet og design. Når du velger en benkeplate fra oss, skal den være både funksjonell og se bra ut!

kjøkkentrender 2022 - aks og eng

Ask&Eng har stort fokus på bærekraft i sine prosjekter, og bruker ofte stein fra natursteinsegmentet vårt. Foto: Ask&Eng

Kundene våre ønsker også at kjøkkenet skal være funksjonelt og bærekraftig.
Det skal vare lenge. Vi kan skreddersy stein til alle prosjekter- til benkeplater, vasker, interiør og peis. Kun fantasien setter grenser. Vi har et sortiment som brer seg fra den vakreste marmor til robuste, sandblåste overflater for den mer rustikke looken. Kjøkkentrender for 2022 viser til begge retninger, her er det bare stilen en ønsker å oppnå som avgjør finishen.

 Vi ser nå at naturfarger spiller hovedrollen, men også at for eksempel lys marmor aldri går av moten. Interiøret skal gå mer ton-i-ton og sømløse overganger mellom rommene er viktig. Velg samme stein på benkeplaten som salongbordet eller på peisen, og helheten er et faktum.

  Her har kunde valgt samme stein på kjøkken og peis for å skape helhet i de forskjellige rommene. Foto: Studio Vestnes

  velge benkeplate - neolith

  Her har kunde valgt samme stein på kjøkken og peis for å skape helhet i de forskjellige rommene. Foto: Studio Vestnes

  Stein – et varig materiale

  I Scan Granitt sitt store sortiment finner du leverandørene Neolith, Lundhs Real Stone, Caesarstone, Naturstein, Silestone og Dekton som har de absolutt beste materialene til bruk som benkeplater. Du får en ekstremt slitesterk overflate som tåler høye temperaturer, krever ingen eller minimalt med vedlikehold og ser utrolig flott ut.

  Vi er opptatt av at ting skal vare. Vi skal ligge fremst i markedet når det gjelder trender. Denne kombinasjonen gjør at vi møter trendbildet i forkant og er klar for å levere det kundene våre er ute etter.

  Lundhs Real Stone er en samling av utvalgte typer naturstein fra Lundhs, Norges ledende produsent av Larvikitt. Ved å velge Lundhs Real Stone levert fra Scan Granitt, sikrer du deg den beste materialkvaliteten innen naturstein. 

  Interiørarkitekten om kjøkkentrender i 2022

  Lene Marie Weum Knudsen i interiørarkitektfirmaet Into Design i Sandefjord, jobber mot både privat og offentlige, og bruker mye stein i sitt arbeid. Vi tok en prat med henne.

  Hva tenker du om bruken av stein som benkeplater?
  For meg som interiørarkitekt er det svært viktig å ha fokus på rett bruk av materialer. Spesielt i forhold til det å kunne rådføre mine kunder til å ta gode valg i en designprosess. Stein er et varig materiale med utrolige mange gode egenskaper du kun får ved bruk av stein, så det er helt klart en stor fordel å bruke som benkeplate. 

  Har du sett at dette er en stigende trend?
  Absolutt, det å velge gode løsninger i tråd med at forbrukeren også har blitt mer bevisst i sine valg, gjør at det er en stigene trend å legge mer fokus og penger i benkeplaten.
  Det er tross alt den største flaten på et kjøkken som også er mest utsatt for slitasje. Samtidig har det enormt mye å si for uttrykket du ønsker å skape. Et kjøkken med riktig benkeplate kan løfte rommet til nye høyder

  Lene Marie Weum Knudsen driver Into Design – et interiørarkitektfirma i Sandefjord.

  Lene Marie har innredet kontoret sitt med tilhørende showroom og kjøkken. På kjøkkenet er selvsagt en av hennes favoritter – Lundhs Antique. (Foto: Lundhs / Morten Rakke)

  Hvor lenge tror du denne trenden kommer til å vare?
  Det å ha fokus på materialbruk og velge kvalitet fremfor kvantitet er noe vi har sett en god stund, og det er en trend vi bare kommer til å se mer av fremover. Økt fokus på bærekraft og miljø er noe vi blir mer og mer opptatt av, og det å ta riktige valg som varer over tid, er noe som er kommet for å bli. 

  Hvilken stein er dine favoritter hos Scan Granitt?
  Mine favoritter akkurat nå er Lundhs Antique, Portland Grey (naturstein) og Bianco Drift (Cæsarstone)

  Hva er et typisk prosjekt hvor du bruker stein?
  Det er mange ulike prosjekter jeg jobber med hvor det er naturlig å bruke stein. Blant annet har jeg mange kjøkken og baderom hvor vi i samråd med kunden ønsker å velge gode og ekte materialer. Stein er da helt klart er det riktige produktet å gå for. Har også i ulike settinger brukt stein for å kle inn peiser, noe som virkelig gjør seg godt. Det er noe med det å bruke materialene på nye måter, både i forhold til overflater og mønster som gjør det veldig spennende å jobbe med. Tidligere var stein ofte forbundet med blankpolerte overflater, mens nå er det mulig å få disse i mange ulike finisher som igjen gir et helt annet utrykk. 

  Jeg har også mange større prosjekter, og jobber blant annet med stort kontorprosjekt hvor vi blant annet skal ha stein i en stort fellesområde gulv, samt på toalettrom og i forbindelse med en kantine. På et sånt type prosjekt hvor varighet og kvalitet står høyt er det helt naturlig å velge stein på bakgrunn av dens kvaliteter. 

  Lene Marie liker å bruke stein i sine prosjekter, da gjerne i spennende kombinasjoner. Foto: Lundhs Real Stone / Morten Bakke.

  Hva sier våre samarbeidspartnere?

  Ask&Eng – bærekraftige kjøkkenskap

  Ask&Eng er leverandør av høykvalitets kjøkkendører laget av det bærekraftige materialet bambus. Dørene er tilpasset vanlige IKEA skrog og er alle håndlagde i deres verksted i Drammen. Ask&Eng er lidenskapelig opptatt av bærekraft og design og velger ofte benkeplater i stein til sine prosjekter. Duoen ble kåret til årets produsent av Bo Bedre sin Designpris i 2018 og 2019.

  Ask&Eng bruker stein fra vårt store sortiment, og bruker mye fra vårt natursteinsegment. De er utpreget opptatt av naturlige materialer og det vises igjen i deres steinvalg.

   

  Ask&Eng bruker ofte stein fra natursteinsegmentet vårt. Foto: Ask&Eng

  Hamran skreddersøm

  Hamran er leverandør av skreddersøm kjøkken- og interiør og representerer det beste av norsk håndverkstradisjon. Målet deres er å til en hver tid tilby noe vakker, funksjonelt og varig. Hamran samarbeider tett med Scan Granitt for å lage skreddersydde løsninger til sine kjøkken, der kjøkken og stein smelter sammen. Sømløst.

  Hamran lager kjøkken på skreddersøm. Her har de benyttet Verde Guatemala fra vårt natursteinsegment. Foto: Hamran

  Scenario Interiørarkitekter

  Linda Steen, eier av Scenario Interiørarkitekter i Oslo bruker stein i mange av prosjektene sine og forteller at hun elsker hvordan stein mer og mer har funnet sin plass i trendbildet. – «Og det beste med stein er at det er så varig!» uttaler hun begeistret når vi prater med henne over en kopp kaffe i deres flotte showroom i Oslo. «Du kan bruke stein over alt, det er bare fantasien som setter grenser», fortsetter hun. Scenario tilbyr sine tjenester til både private og offentlige, og Linda forteller at de bruker stein på alt fra store resepsjonsdisker på hotell til hele, sømløse vasker i stein i private boliger.

  Se Linda fortelle om den største fordelen med å bruke stein:

  Scenario Interiøraktitekter bruker mye stein i sine prosjekter. Foto: Scenario