fbpx
Scan Granitt logo
Himalaya Crystal benkeplate

Suksessfull renovering av klassisk Jugendvilla

Benedikte Pedersen og Martin Varhaug tok på seg livets prosjekt. Totalrenovering av en klassisk jugendvilla fra 1915 i et av Stavangers best bevarte bydel. Og jobben tok de på alvor. 

Vi tok praten med paret bak den suksessfulle renovasjonen og vi synes det er veldig flott å se vår vakre Bianco Carrara fra Neolith sortimentet vårt få hedersplassen på kjøkkenet.

Himalaya Crystal benkeplate

Sømløse vasker
i stein

Stein er et fantastisk og holdbart materiale. Når du skal velge benkeplate i stein til ditt kjøkken eller bad, kan du skape et helhetlig, sømløst og vakkert uttrykk ved å velge vask i samme materiale. Forsidebilde her er fra vår samarbeidspartner Ask & Eng som ofte velger sømløs vask i stein til sine vakre kjøkken og bad.

Himalaya Crystal benkeplate

Skuespiller og hobbykokke
Lasse Vermeli

Han har flyttet inn i sin nye enebolig på Ekeberg i Oslo og med sin gjennomførte stil er hele huset blitt en visuell opplevelse. Vi tok en tur, fikk omvisning og en god prat med skuespilleren Lasse Vermeli.

Himalaya Crystal benkeplate

Island Gastronomy med Ørjan Johannessen på Bekkjarvik

Mirabelle er Ørjan Johannessens gastronomiske hjertebarn. I hans matsal,
i 3. etasje på Beckerwyc House, har du muligheten til å observere han og hans team av kokker og servitører, jobbe rundt deres åpne kjøkken i restauranten.
Scan Granitt har levert stein fra Neolith til alle spisebord, serveringsstasjoner og peis i restauranten og til kurskjøkkenen, baren og bad. Resultatet vil ta pusten fra deg.

Himalaya Crystal benkeplate

Hjemmekjære Darja

Darja Barannik er et kjent navn i motebransjen, og med sine 245 k følgere, deler hun hverdagen og tar med følgerene sine på reiser verden rundt. Men med en hektisk og spennende hverdag, er det alltid best å lande hjemme hos seg selv. Som Darja selv sier:

Embracing the heart of the apartment – @scangranitt’s exquisite Italian stone. Its natural allure,
gentle color and delightful patterns infuse elegance into the kitchen space

Himalaya Crystal benkeplate

Funky vibes med Emilie

Emilie Willoch Frøyland og samboeren Håvard stortrives i sin store leilighet på Grünerløkka i Oslo. Paret har akkurat gjennomført sin fjerde totalrenovering av leilighet i hovedstaden. Har du hørt begrepet «flipping»? Dette paret her er nemlig godt inni dette gamet, og på denne måten har de bygget opp en god kapital og mange gode erfaringer rikere for hvert prosjekt. 

Himalaya Crystal benkeplate

Naturstein til begjær

Kristin Lindhjem bak kontoen @studiolindhjem er kjent for å ikke inngå kompromiss på design og kvalitet, og hun falt pladask for vår steinplate Bianco Siena som er en vakker marmor fra Brasil. Marmor er svært slitesterkt og tåler vann og høy varme. Derfor ble det et perfekt valg til det store vaskerommet hennes.

Himalaya Crystal benkeplate

Når musikk og interiør har samme rytme

Vi har tatt en real stein- og trendprat med et knippe mennesker vi ser på som innovative innen interiørtrender. Her er første del av spalten. Eirik og Marie jobber begge innen kreative yrker, da som musikkprodusent for Nora Collective og A&R Director i Universal Music. Det er klart et sånn par også er opptatt av det estetiske når de skulle totalrenovere det gamle trehuset de overtok en kald januardag i 2022.

Himalaya Crystal benkeplate

Hva er forskjellen?

Det er ikke lett å navigere seg i jungelen av informasjon vi må ta innover oss i en bygge- eller renoveringsperiode. Mange valg skal tas som har stor betydning for bruksverdien i ettertid.

Så hva er forskjellen på steintypene?
Vi har satt opp enkle punkter for å forklare forskjellen på granitt, kvartsitt, kalkstein, marmor, kompositt og sintered stone. Hva som er unikt med hvert produkt, de fysiske egenskapene og hvilke bruksområder de er best på.

Informasjonen må være enkel å forstå og lett tilgjengelig.

Himalaya Crystal benkeplate
Steinen Kristin og Borgar har valgt til vaskerommet heter Quarzite Tiffany og er også fra Brazil. Den henter opp fargen fra innredningen på vaskerommet som er levert av Sigdal. Fargen er Jotun sin Minty Breeze.

Herskapelig eleganse

Huset med sin størrelse ruver over jordene, men med sin tidløse fasade glir det vakkert inn i omgivelsene på historiske Lindhjem Gård.

Vi har tatt en real stein- og trendprat med et knippe mennesker vi ser på som innovative innen interiørtrender. Her er andre del av spalten. Kristin og Borgar har akkurat flyttet inn i sitt nye hus i Larvik, er tobarnsforeldre og har mange spennende jern i ilden. Kristin jobber som interiødesigner og er utdannet PR-rådgiver. Borgar er ingeniør som jobber som entreprenør. En bra duo med andre ord!

Himalaya Crystal benkeplate
Lag moodboards for å sikre deg om at alle materialvalg og farger komplimenterer hverandre. Alle foto: Malin og Philip Olne.

Tempen på trendbildet

Scan Granitt følger tett på trendene i interiørbildet og har som mål å være i forkant av trendene for å kunne tilby stein kundene våre ønsker.
Vi elsker å følge med på prosessene til kundene våre, både ved å gi kundene våre råd og ved å lære av de.

Vi har tatt en real stein- og trendprat med et knippe mennesker vi ser på som innovative innen interiørtrender. Her er første del av spalten. Malin og Philip er nybakte tvillingforeldre og et par med sansen for detaljer!

Himalaya Crystal benkeplate

Anniken Jørgensen stortrives på kjøkkenet som er husets hjerte. Hun gikk for Calacatta fra Neolith sortimentet. Les mer om grunnen til hennes valg.

Anniken og drømmekjøkkenet

Det er en sånn vårdag med ekstra mye folk ute i gata. Det er nesten som om de gjør noe ulovlig der de går med jakken under armen. Det er en sånn fin, solfylt dag vi besøker Anniken Jørgensen på St. hanshaugen i Oslo. 

Hun ønsker oss velkommen inn i sin vakre leilighet på 90 kvm som hun deler med kjæresten sin. Kjøkkenet er selve hjertet i leiligheten. Det er lyst, luftig og elegant. Kjøkkenet er fra Oslo Studio, og benkeplaten levert av oss i Scan Granitt.

Himalaya Crystal benkeplate

Lene Marie Weum Knudsen driver Into Design – et interiørarkitektfirma i Sandefjord. Foto: Lunhds Real Stone.

Benkeplater i trendbildet 2022

Vi har sett nærmere på kjøkkentrendene som kommer i 2022 og tatt praten med ekspertene. Vi har pratet om benkeplater, kjøkkenmaterialer og generelt bruken av stein på kjøkkenet. Tilnærmingen til det autentiske, det bærekraftige og ekte har vært tydelig i trendbildet de siste årene, og vi ser det tydeligere enn noen gang.

Himalaya Crystal benkeplate

Stein: Calacatta
Foto: Neolith® 

Neolith – den ultimate benkeplaten

Vi tør å påstå av benkeplaten er det viktigste du bør tenke på når du skal ha nytt kjøkken. Neolith sitt sortiment består utelukkende av benkeplater som tåler hverdagens røffe bruk, og har minimale krav til vedlikehold. En benkeplate fra Neolith vil beholde farge, struktur og egenskaper år etter år. Scan Granitt har eksklusivitetsavtale med Neolith for Norge og dette gjør at vi kan tilby et av de beste materialene på markedet for våre kunder.

Himalaya Crystal benkeplate

Stein: Tundra Grey® 
Foto: Studio Vestnes

Hvordan velge riktig benkeplate?

Hvordan velge riktig benkeplate? Har du noen gang tenkt over hvor viktig designvalg en benkeplate er? Og hvor viktig den er i hverdagen – da først og fremst for å unngå unødvendige irritasjoner? Valget av benkeplater viktig, både med tanke på hva den er laget av og hvordan den ser ut.

Stein: LUNDHS Antique® – mattslipt overflate.
Foto: Lundhs / Morten Rakke

En benkeplate i Lundhs Antique tåler temperaturer opp til 300 ºC
Foto: Lundhs / Morten Rakke

«Den steinkledde øya blir et naturlig midtpunkt i denne åpne kjøkkenløsningen.«

Den steinkledde øya blir et naturlig midtpunkt i denne åpne kjøkkenløsningen. Kjøkkenskapene i fargen Serene Blue fra Jotun og den varme fargetonen i steinen, med blågrønne og brune krystaller, er en perfekt kombinasjon.

Den norske designeren Andreas Engesvik valgte Lundhs Antique da han skulle designe sitt kjøkken fra bunnen av. Skrog og skap er i massiv eik med vakre detaljer, formgitt med omtanke for funksjon og varighet. – Stein: LUNDHS Antique® – mattbørstet overflate.

Den vakre Vigeland vasen er formgitt av Andreas Engesvik
Foto: Lundhs / Morten Rakke

 

lunds royal

Stein: LUNDHS Royal® – mattbørstet overflate.
En underlimt vask gjør det enkelt å holde benkeplaten ren.
Foto: Lundhs / Morten Rakke

– En blå drøm av et kjøkken

«Den vakre kombinasjonen av naturstein og det blåmalte kjøkkenet i St.Pauls Blue fra Jotun med detaljer av eik, gjør dette til et av våre favoritt-kjøkken gjennom tidene.«

Foto: Lundhs / Morten Rakke

Vil du vite mer?